voordelen privélease

Als u overweegt om als privépersoon een auto te lenen dan is het goed te weten dat er tal van voordelen zitten aan het zogenaamde privélease.
In dit artikel worden de meeste van deze pré,s aangegeven.

hoe lang is de duur van private lease van een auto
Een termijn die moet worden afgesloten voor de privelease van een auto is vier jaar. Anders gezegd je hebt een contract waarin staat dat je over 48 periodes (lees: maanden) een leasebedrag moet voldoen. Voor dit bedrag zijn alle kosten welke je aan de auto hebt inbegrepen. (op de brandstof na)
Na afloop van deze achtenveertig maanden moet je de auto weer inleveren. Het contract is al het ware ten einde.

leasecontract kan per aanbieder verschillen
Het is niet zo dat er één uniform contract is waarin elke aanbieder de zelfde bepalingen opneemt. Er zijn verschillende leasecontracten, verdiep je hier dus eerst goed in en kijk welke aanbieder (lees: contract) het beste bij je past!
Belangrijk is bijvoorbeeld om na te gaan hoe de verhouding is tussen zakelijke kilometers en de hoeveelheid hoe je de auto als privepersoon wilt gebruiken.
Let ook goed op het onderhoud van de auto. Dit zit weliswaar in het leasecontract inbegrepen. Maar het kan worden geacht dat klein onderhoud voor de leaser is.
Verstandig is om je eens goed te laten voorlichten door een collega of vriend die ook  een auto via een privéleasecontract gebruikt.

wat zijn de voordelen van privelease voor u
Dit is toch vooral het transparante kostenoverzicht. Je doet in feite een maandelijkse betaling en in ruil daarvoor heb je het recht op het gebruik van een auto met inbegrip van onderhoud en vaste lasten als belasting en verzekering. Dit geeft natuurlijk een stukje financiële zekerheid.
Ook is er een bepaalde servicegraad inbegrepen. Denk dan aan periodiek onderhoud van de geleasde auto en ook de pechhulp is over het algemeen prima voor elkaar. Mocht u panne krijgen met uw leaseauto dan is vervangend vervoer in een mum van tijd geregeld.
Wel is het dus verstandig om uw kosten van uw leaseauto van te voren goed in te schalen. Dit om het financiële plaatje helemaal rond te maken en met een gerust gevoel duizenden ontspannen kilometers af te leggen.