Kopen of leasen?

U bent toe aan een nieuwe auto, maar weet niet of u de nieuwe auto nou wilt kopen of leasen. Die vraag kunt alleen u zelf beantwoorden, aan de hand van onze informatievoorziening. Het is vooral een financiële kwestie. Heeft u het vermogen om in één klap een nieuwe auto te kopen en lage maandelijkse kosten te hebben, of wilt u hogere maandelijkse kosten, maar wel zekerheid en geen groot bedrag in een keer?

Bij prive lease betaalt u maandelijks een vast bedrag aan uw auto. In dit bedrag zitten alle vaste lasten inbegrepen, waaronder verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Alleen de brandstofkosten betaalt u zelf. Leaset u een zuinige auto, dan is zelfs dat nog heel voordelig!

Koop of lease

De nadelen zijn dat als u een auto koopt, u in klap een groot bedrag kwijt bent, en als u een auto least u aan het einde van de leaseperiode geen auto en dus geen restwaarde heeft. Nu aan u dus de taak die afweging te maken. Kopen of leasen is de vraag. Wat u kunt doen is de catalogusprijzen en restwaarde van auto’s vergelijken met de totale kosten over de gehele leasetermijn van prive lease auto’s. Zo ziet u direct wat de auto over de afschrijvingsperiode kost en wat dus voor u de gunstigste optie is, een auto kopen of een auto leasen!