Financiële crisis boost privé occasion lease

Dankzij de onrust in de internationale economieën geven ook consumenten en het MKB niet graag meer grote bedragen in één keer uit. Steeds vaker wordt gekozen voor het privé leasen van een occasion. Hierbij betaalt men een vast bedrag per maand waarvoor men in een vrij recente, doch gebruikte auto mag rijden. In 2011 zag men een groei van 11% in het leasen van occasions.

Veranderingen in leasebranche
In het eerste kwartaal 2012 komt hier nog eens 4 procent bij. Verschillende leasemaatschappijen melden een golf van ingeleverde leaseauto’s, wat het aanbod van privé te leasen occasions sterk verbreedt. Vooral zuinige auto’s zijn op dit moment een hot topic en in grote getale beschikbaar en worden daarom extra vaak afgenomen als privé lease.

Wat is privé occasion lease?
Bij privé occasion lease least men een reeds gebruikte auto. Deze auto al een keer geleasd door een eerste eigenaar tijdens een eerste contract. Men heeft gemerkt dat er markt is voor een goedkoper segment in de autolease, namelijk privé occasion lease. Deze vorm van lease kan goedkoper aangeboden worden omdat er op flink wat zaken geld bespaard wordt. Het merendeel van de kostenbesparing zit hem in het feit dat de grootste afschrijving reeds geweest is. Dit vindt namelijk plaats in de eerste paar jaren van een leasetermijn.