Zuinige auto’s duurder in lease na 1 juli

Omdat per 1 juli 2012 de voordelige regelingen voor milieuvriendelijke auto’s gaan vervallen, is er een run gaande op zuinige auto’s. Veel mensen willen nog van de bijtellingsregeling genieten, omdat deze voor 60 maanden (5 jaar) na aanschaf van een auto geldt. Lease je de auto dus vóór 1 juli 2012, dan ben je nog zeker 60 maanden verzekerd van lage bijtelling. 14 procent van de nieuwwaarde van de auto wordt bij je inkomen opgeteld, waardoor je meer belasting betaalt.

Vanaf 1 juli 2012 komt deze 14% bijtelling te vervallen en wordt het oude 20% bijtellingstarief weer in ere hersteld. De auto’s met 20% bijtelling gaan dan naar 25%. Verandert de auto van eigenaar, dan treedt automatisch het op dat moment geldende tarief in werking.

Bovendien worden regels voor BPM vrije auto’s strenger. Benzineslurpers worden zeer duur in aanschaf vanwege extra hoge BPM kosten en zuinige auto’s krijgen iets minder voordeel. BPM wordt binnenkort berekend op basis van CO2 uitstoot. Het wordt dus steeds aantrekkelijker om een zo zuinig mogelijke auto te kopen.

Het leuke voor u is: bijtelling betaal je alleen als je zakelijk least. Bij privé leasing betaal je dus geen bijtelling! U heeft dus geen extra kosten als u een auto privé least.